Cum te poți bucura de compania unui animal fără să îl deții? Șase idei pentru programul fiecăruia

Foto: Canva Foto: Canva

Iubitorii de animale știu că responsabilitățile sunt pe măsura afecțiunii pe care acestea o oferă stăpânilor. În mod realist, nu toți dispun de timpul, banii sau resursele necesare pentru a-și asuma această sarcină în mod permanent. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu poți să te bucuri deloc de compania animalelor. Există numeroase modalități prin care atât copiii, cât și adulții pot beneficia de compania lor fără a prelua responsabilitățile, potrivit Petmojo.com.

1. Îngrijirea animalelor sau „dog walker”

Transformă-ți dragostea pentru animale într-o activitate profitabilă, oferind servicii de îngrijire a animalelor sau de plimbare a câinilor. Fie că o transformi într-un job de weekend sau part-time, vei fi plătit pentru a avea grijă de animale, fără responsabilități pe termen lung. Totuși, trebuie ținut cont de faptul că îngrijirea unui animal este o responsabilitate mare. Cu alte cuvinte, vorbim despre o opțiune care nu li se potrivește celor care doresc interacțiuni relaxate și fără presiune.

2. „Împrumutarea” animalului de la un prieten

Pentru o interacțiune mai relaxată, poți să „împrumuți” animalul altcuiva. De exemplu, poți să preiei câinele unui prieten pentru câteva ore sau chiar câteva zile, în funcție de programul tău. Această variantă funcționează cel mai bine atunci când ești deja familiarizat cu animalul.

3. Programe de terapie

Verifică dacă există programe de terapie asistată de animale în zona în care locuiești. Vorbim despre programe care aduc animale antrenate pentru a reduce stresul.

4. Foster temporar

Dacă ești deschis unui angajament pe termen scurt, îngrijirea temporară a unui animal dintr-un adăpost poate face o diferență enormă. Acest lucru eliberează un loc într-un centru și oferă un mediu mai stabil în care animalul se poate simți mai bine.

Cele mai multe adăposturi sau centre de salvare acoperă nevoile de bază precum hrana, jucăriile și îngrijirea veterinară. Tu nu trebuie decât să le oferi o casă temporară sigură.

5. Voluntariat la adăposturi

Dacă nu poți găzdui un animal sau ai deja multe responsabilități, îți poți oferi serviciile ca voluntar la adăposturile pentru animale. Acolo poți ajuta la:

  • curățarea spațiilor;
  • plimbarea sau joaca cu animalele;
  • hrănirea animalelor;

Adolescenții pot folosi această oportunitate pentru activități de voluntariat. Poți identifica inclusiv adăposturi care permit și copiilor mici să participe sub supravegherea unui adult.

6. Cafenele cu pisici, yoga cu căței

Dacă vrei să te relaxezi în compania animalelor, ia în considerare soluții precum cafenelele care au pisici sau yoga cu căței. Aceste programe îmbină prezența unui prieten blănos cu o activitate și pot reprezenta o modalitate relaxată de a te bucura de compania lor pentru câteva ore.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *