De unde știi că ești un „părinte” bun pentru animalul tău de companie? 5 semne la care să fii atent

Foto: Canva Foto: Canva

Deținerea unui animal de companie este o mare responsabilitate. Nu este întotdeauna ușor, iar conduita noastră poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării prietenului cu blană, notează PetMojo.com. Totuși, cum știți dacă sunteți sau nu un „părinte” rău? Iată cinci semne care pot indica dacă trebuie să faceți câteva schimbări.

Cum îți dai seama că ești un „părinte” bun pentru animalul tău de companie

1. Inconsecvența cu limitele impuse animalului

Animalele au nevoie de consecvență în viața lor de zi cu zi. Dacă regulile se schimbă constant, acest lucru poate provoca anxietate. Câinii sunt inteligenți și vor învăța rapid ce le place și ce nu le place „părinților” lor. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face este să ne disciplinăm animalele de companie în mod consecvent.

Stabiliți reguli clare și respectați-le. Acest lucru va face ca lucrurile să fie mult mai puțin confuze pentru animal și va crește legătura dintre voi, deoarece acesta nu va fi confuz în legătură cu motivul pentru care intră mereu în bucluc.

2. I-ați creat obiceiuri alimentare nesigure

Cu toții am trecut prin asta: te așezi la masă și te uiți la acei ochi mari și triști care cer să guste. Oricât de greu ar fi să rezistăm, trebuie!

Ne creăm mai multe obiceiuri proaste atunci când transformăm mâncarea pentru oameni într-un răsfăț pentru animalele noastre de companie. Unele dintre acestea includ:

  • Permitem o practică a „cerșitului”.
  • Facem confuzie când sunt justificate răsfățurile (devin mai mult un dat decât o recompensă).

3. Săriți peste plimbările regulate

Dacă săriți peste o plimbare ocazională sau două nu va fi afectat drastic animalul de companie. Totuși, lipsa regulată a plimbărilor este o modalitate sigură de a deveni un „părinte rău” al câinelui.

Activitatea fizică nu numai că este bună pentru sănătatea generală a animalului, dar prezintă și avantaje mentale și fiziologice. Atunci când îl scoatem la plimbare, adulmecarea constantă le oferă o stimulare mentală vitală. Ceea ce poate părea un lucru mărunt pentru noi este, de fapt, cea mai bună parte a zilei pentru patrupedul nostru.

4. Nu v-ați dresat câinele

Dacă alegeți să nu vă antrenați animalul, nu îi faceți nicio favoare. Câinii sunt ca noi, în sensul că au nevoie de socializare. Dacă nu îl dresați, îl expuneți riscului de a fi neliniștit sau agresiv în preajma altor animale sau oameni. Stabilirea unor reguli și încurajarea socializării nu trebuie să devină o corvoadă.

5. Ați sărit peste vizita la veterinar

Eviți veterinarul dacă nu este o problemă gravă? Deși puteți avea cele mai bune intenții pentru animal, acesta nu poate spune dacă ceva este în neregulă. Neglijarea vizitelor de rutină este o altă greșeală care vă poate aduce medalia de părinte rău.

În timp ce animalul poate părea calm și sănătos la exterior, el poate ascunde orice disconfort pe care îl simte în interior. Majoritatea animalelor de companie vor ascunde orice afecțiune, cu excepția cazului în care devine prea copleșitoare.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *