Îngrijirea unui animal de companie costă mult? Moduri inteligente prin care poți face economii

Foto: Freepik Foto: Freepik

La fel ca și copiii, puii blănoși sunt membri importanți și iubiți ai familiei. Grija față de ei vine și cu un impact asupra bugetului gospodăriei. Există numeroase variante, dar are sens să ne gândim cum pot fi economisiți bani pe cheltuielile cu animalele de companie, potrivit DailyPaws.com.

Cum să ai grijă de animalul tău de companie fără să cheltuiești o avere

Există modalități (sau trucuri) prin care puteți echilibra stilul de viață al animalului cu nivelul contului bancar. De reținut că este important să consultați mai întâi medicul veterinar cu privire la orice are legătură cu dieta și sănătatea animalului. Ați fi surprinși să auziți și de la expert unele sugestii economice, care se aliniază mai mult cu nevoile patrupedului.

1. Cumpărați jucării și alte consumabile de la magazinele cu reduceri

Costurile achiziționării de articole pentru animalele de companie, cum ar fi paturi, boluri și jucării, se transformă rapid într-o sumă mare. O soluție pentru a evita cheltuiala usturătoare ar putea fi cumpărăturile în magazine cu reduceri.

2. Realizați acasă mobilierul sau culcușul

Există atât de multe idei ingenioase prin care, cu un plan pus la punct, veți economisi bani. Puteți încerca de la post de zgâriat sau „copac” pentru pisici, la căsuță pentru câini sau pernă pentru dormit.

3. Schimbați tipul de hrană

În funcție de recomandările medicului veterinar, nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a vă hrăni bine animalul. Multe companii produc hrană sănătoasă, dar mai puțin costisitoare, în comparație cu altele. Când căutați o hrană puțin mai ieftină, aloca-ți timp să citiți lista de ingrediente. Ideal, carnea ar trebui să fie primul ingredient.

Se recomandă evitarea subproduselor din carne și a porumbului. Ambele sunt ingrediente de calitate slabă, folosite pentru volum. Porumbul trece prin sistemul digestiv al animalului fără a oferi vreo valoare nutritivă reală.

4. Ajutați-vă animalul să fie sociabil

Socializarea cățeilor și a pisicuțelor presupune să îi obișnuiești cu diferite imagini, sunete, mirosuri și persoane. Dacă nu vă permiteți acum un dresor certificat sau un expert în comportament canin, faceți asta acasă.

Animalul vostru este inteligent și dornic să învețe în fiecare zi, așa că profitați pentru a-i dezvolta abilitățile. De la trucuri distractive pentru câini (și pisicile pot învăța trucuri) până la antrenamente esențiale, cum ar fi mersul în lesă sau învățarea comenzii „lasă-l!”. De asemenea, există numeroase variante gratuite pe care le puteți accesa pentru a vă ajuta animalul să-și atingă potențialul.

5. Îngrijiți patrupedul acasă

Costurile pentru îngrijirea profesională pot fi destul de ridicate, în funcție de tipul animalului de companie. Pentru a economisi, puteți lua în considerare îngrijirea acestuia acasă.

Ați putea să obișnuiți animalul cu tunsul unghiilor și curățarea urechilor acasă. Îngrijirea câinilor și pisicilor pe cont propriu poate fi ușoară sau dificilă. Este mai util să începeți acest tratament de când sunt mici, ca să se obișnuiască.

6. Gătiți gustări acasă pentru animal

Puteți răsfăța animalul pregătind o serie de gustări care se păstrează bine și includ ingrediente sănătoase pe care le puteți cumpăra la prețuri accesibile. Veterinarul vă poate recomanda câteva rețete cu alimente sigure pentru prietenul necuvântător. Țineți cont de faptul că gustările nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din dieta zilnică a animalului.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *