Mai multe tricouri ale fotbaliștilor de la cluburi din România, dar și de la Națională, au fost licitate, vineri, 4 aprilie, la Muzeul Fotbalului, din București. Peste 24.500 euro au fost strânși astfel, la „Fotbal și Câini”, eveniment organizat de Direcția pentru Protecția Animalelor CJ Ilfov și Serviciul pentru Protecția Animalelor și a Naturii din cadrul Primăriei Sectorului 1.
Primul muzeu pet-friendly din România strânge 24.500 euro pentru câinii fără stăpân
În compania unor vedete din lumea filmului, show-biz, dar și lideri din alte domenii, evenimentul a avut un puternic caracter caritabil, iar punctul central al serii a fost licitația de tricouri. Toate sumele strânse vor fi direcționate către proiecte dedicate protecției și îngrijirii animalelor.

Invitații au primit, la intrare, cartonașe cu numere pe ele, iar timp de două ore au putut să liciteze pentru obiectele prezentate de către Ioana Cosma, Tudor Ionescu și Raluca Baleanu.

Tricoul de 10.000 de euro
Printre obiectele licitate s-a numărat și un tricou al lui Alexandru Cicâldău (27 ani), mijlocaș al formației Universitatea Craiova. Nu mai puțin de 10.000 euro a oferit pentru el, dar și pentru cauza câinilor fără stăpân, licitatorul care l-a luat acasă.

Topul celor mai scumpe tricouri este continuat de cele ale jucătorilor: Dennis Politic – 7800 lei, Ștefan Târnovanu – 7500 lei, Florin Niță – 6500 lei, Alexandru Chipciu – 5500 lei, Darius Olaru – 5500 lei.
În total au fost licitate 16 tricouri, dar și alte obiecte. O minge a clubului FC Dinamo a fost luată acasă pentru suma de 15.000 de lei.

Muzeul în care poți merge cu câinele tău
Evenimentul caritabil a fost în același timp o dublă aniversare, astfel că de Ziua internațională a animalelor fără stăpân Muzeul Fotbalului a devenit primul muzeu indoor pet-friendly din România.
„Suntem recunoscători oaspeților noștri și vrem să îi asigurăm că sunt bineveniți oricând, împreună cu prietenii lor necuvântători. Ne dorim ca muzeul nostru să fie un loc accesibil și confortabil pentru toți iubitorii de fotbal și ai animalelor de companie”, a declarat Bogdan Popescu, co-fondator al Muzeului Fotbalului.

Pentru a asigura o experiență plăcută tuturor celor care vor trece pragul muzeului, proprietarii de animale sunt rugați să aibă grijă de companionii lor pe durata vizitei.
Prin acest demers, Muzeul Fotbalului își reafirmă angajamentul de a oferi o experiență incluzivă și inovatoare, consolidându-și poziția ca un spațiu dedicat nu doar sportului, ci și comunității pasionaților de fotbal și iubitorilor de animale.
Despre Muzeul Fotbalului Bucureşti
Muzeul Fotbalului este primul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care oferă vizitatorilor o experienţă la cele mai înalte standarde. Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului, înseamnă 8 niveluri de interacţiune spectaculoasă într-o clădire de 1.500 mp din Centrul Vechi al Bucureştiului, pe Gabroveni 24.