Hera, o cățelușă adorabilă a fost adoptată după ce a fost găsită într-un sac de gunoi pe stradă. Micuța a primit o șansă la o viață fericită, deși fusese inițial abandonată, potrivit Help Lăbuș.
În timp ce mergea pe stadă, o femeie a zărit un suflețel care se zbătea într-o pungă de gunoi. Era Hera, o cățelușă drăgălașă și blândă. Femeia a luat cățelușa acasă și, pentru că nu a putut să o țină în apartamentul în care stă cu chirie, a reușit să-i găsească un alt stăpân.
Femeia care a găsit-o pe Hera s-a adresat Organizației Nonguvernametale Help Lăbuș, iar cei de la ONG au făcut publică povestea Herei pe rețelele sociale.
Povestea Herei, o cățelușă găsită într-un sac de gunoi
Din fericire, cineva a fost înduioșat de ochii blajini ai micuței cățelușe, care a trecut prin clipe de coșmar când a fost abandonată într-un sac de gunoi.
„Am și eu o cățelușă pentru adopție, a fost găsită într-o pungă pe stradă și am luat-o acasă dar proprietarul apartamentului nu îmi permite să o țin. Ea este Hera, un sufletel mic și drăgălaș. Ceea ce despre unii oameni nu putem spune același lucru. A fost găsită într-un sac cu gunoi… Am făcut tot ce am putut pentru ea, numai că, din păcate, nu o pot ține foarte mult timp. Daca își dorește cineva un prieten loial pe viață ne poate contacta”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook Help Lăbuș.
Ce sancțiuni se dau legal în cazul abandonului animalelor
Din fericire, cei de la Organizație au anunțat că micuța Hera a fost adoptată.
Potrivit Legii, polițiștii pot aplica amenzi contravenționale cuprinse între 3.000 de lei și 12.000 de lei în cazul în care se constată abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului. Din păcate, de multe ori, oamenii care abandonează animale pe stradă nu sunt identificați.
Cel mai probabil, Hera este puiuțul unei cățelușe de rasă comună cu stăpân, care nu a fost sterilizată. Sterilizarea câinior de rasă comună este obligatorie prin lege , iar amenda pentru refuzul respectării acestei obligații este cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, conform OUG 155/2001 și HG 1059/2013, cu modificările ulterioare din 2014.