O țară europeană demonstrează că o lume fără câini vagabonzi este cu adevărat posibilă. Niciun animal nu a fost eutanasiat

o biciclista si cainele sau in lesa Sursa foto: Pexels / Iryna Varanovich

O lume fără câini vagabonzi este un lucru pe care orice iubitor de câini și-l dorește, dar pare prea departe de realitate pentru a exista vreodată. La urma urmei, există aproximativ 200 de milioane de câini vagabonzi în lume, iar un efort la nivel mondial ar fi greu de orchestrat, potrivit unui articol publicat pe platforma Yahoo! Life.

Fiecare poate face o diferență pentru câinii vagabonzi din comunitatea sa, dar o singură persoană nu poate face prea mult. Cu toate acestea, o mică țară europeană a reușit să rezolve problema, găsind în același timp cămine pentru peste un milion de câini locali.

Dar vreți să știți cea mai bună veste dintre toate? Niciun câine vagabond nu a fost eutanasiat ca parte a acestei misiuni. Astăzi, unul din cinci locuitori ai acestei țări este proprietar de câine și continuă să nu aibă niciun câine vagabond, la câțiva ani după ce a devenit prima țară care se poate lăuda cu această onoare.

Este vorba despre Olanda. Aceasta a devenit oficial prima națiune din lume cu zero câini vagabonzi, sălbatici sau de stradă. Primele rapoarte privind atingerea obiectivului acestui proiect au fost publicate în 2019, dar eforturile au început încă din 1864. Atunci a fost înființată Societatea Olandeză pentru Protecția Animalelor. Totodată, guvernul olandez a început să pedepsească cetățenii pentru infracțiuni împotriva animalelor.

Olanda a adoptat mai multe alte legi privind bunăstarea animalelor și creșterea responsabilă a acestora, inclusiv Legea din 1961 privind protecția animalelor. Cu toate acestea, în 1996, guvernul a ordonat sterilizarea tuturor câinilor vagabonzi din țară.

Colectarea, sterilizarea, vaccinarea și returnarea

Un program specific, Programul de colectare, sterilizare, vaccinare și returnare, a permis veterinarilor și agențiilor de protecție a animalelor să ajungă la fiecare câine al străzii din țară. După cum sugerează și numele, câinii au fost adunați, deparazitați, vaccinați și supuși unui examen veterinar (și unui tratament, atunci când a fost necesar). Astfel, populațiile de câini sălbatici au încetat să crească și s-a prevenit eutanasierea inutilă a mii de animale. De asemenea, programul a prevenit răspândirea bolilor care ar putea afecta atât câinii vagabonzi, cât și câinii de companie.

Cealaltă diferență esențială s-a produs atunci când guvernul olandez a început să impună taxe mari pe achizițiile de animale de companie din magazinele de animale. Acest lucru i-a încurajat pe cetățeni să adopte în schimb de la adăpostul de animale și a dus la salvarea unui milion de câini care înainte erau vagabonzi.

Salvarea și bunăstarea animalelor rămân la fel de importante în Olanda, astăzi.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pexels / Iryna Varanovich

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *