Păsări de colivie pentru începători: Care este partenerul ideal pentru casa ta

sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Păsările sunt unele dintre cele mai interesante și diverse vietăți, iar evoluția lor fascinantă le face deosebit de atractive. Se știe că sunt rudele cele mai apropiate ale dinozaurilor, mai ales ale teropodelor, iar de-a lungul timpului au evoluat pentru a trăi în diverse medii și condiții. Din acest motiv, nu toată lumea se gândește la păsări ca fiind răpitori, dar, având în vedere ciocurile lor ascuțite, trebuie să fii atent când te joci cu ele, transmite Allan’s Pet Center.

Cele mai bune păsări de companie pentru începători

Alegerea unei păsări de companie poate fi uneori grea din cauza diversității acestora, însă dacă ești începători și vrei o pasăre ușor de întreținut, avem câteva sugestii:

Perușii

Perușii sunt printre cele mai populare păsări de companie și nu este greu de înțeles de ce. Sunt mici, colorate și extrem de ușor de îngrijit. Pot deveni foarte afectuoși și chiar învăța să vorbească sau să facă trucuri.

Sunt păsări care se înțeleg bine cu copiii, iar mușcăturile lor sunt mai puțin dureroase comparativ cu alte păsări mai mari. De asemenea, sunt fericiți într-o colivie, dar au nevoie de zbor zilnic, așa că este indicat să le dai voie cel puțin o oră pe zi să zboare prin casă.

Durată de viață: 10 ani
Dimensiune: mică
Nivel de zgomot: scăzut
Nevoi sociale: moderate

Papagalii nimfă

Aceștia sunt păsări mici și iubitoare, care adesea se atașează de mai multe persoane din familie, nu doar de una. Sunt ușor de dresat și se înțeleg bine cu copiii. Spre deosebire de peruși, au nevoie de o colivie mai mare și sunt mai activi. Sunt ideali pentru începători deoarece necesită o întreținere redusă și sunt prietenoși.

Durată de viață: 20 ani
Dimensiune: mică
Nivel de zgomot: scăzut
Nevoi sociale: moderate

Papagalii Lovebirds

Aceste păsări mici, colorate și jucăușe sunt foarte afectuoase și se atașează de proprietarul lor dacă sunt antrenate corect. Sunt foarte energice și necesită multă mișcare și stimulare, așa că le este bine într-o cameră mare unde pot zbura. Pot fi păstrate singure sau în pereche, dar nu le place să fie izolate.

Durată de viață: 20 de ani
Dimensiune: mică
Nivel de zgomot: scăzut
Nevoi sociale: moderate

Canarii

Canarii sunt păsări liniștite și plăcute, apreciate pentru cântecul lor delicat. Sunt ideali pentru cei care nu își doresc o pasăre ce necesită prea multă interacțiune, deoarece e o specie solitară și se bucură să stea în colivie. Canarii sunt ușor de îngrijit și nu cer multă atenție.

Durată de viață: 10 ani
Dimensiune: mică
Nivel de zgomot: mediu
Nevoi sociale: scăzut

Papagalii Pionus

Papagalul Pionus este o pasăre calmă și sociabilă, cu un penaj frumos în nuanțe de albastru și verde. E potrivit pentru familiile care își doresc o pasăre liniștită, dar care apreciază afecțiunea. Totuși, are o mușcătură destul de dureroasă, așa că trebuie să fii atent când se află în preajma copiilor. Aceste păsări au o durată de viață foarte lungă și necesită o îngrijire atentă.

Durată de viață: 25-40 ani
Dimensiune: medie
Nivel de zgomot: mediu
Nevoi sociale: moderate

Papagalii amazonieni

Papagalii amazonieni sunt păsări mari și expresive, care iubesc să socializeze și să se implice în viața cotidiană a familiei. Sunt foarte vorbăreți și pot învăța să cânte sau să imite sunete, dar sunt și foarte activi. Aceste păsări necesită multă atenție și un spațiu mare. Pot fi unele dintre cele mai bune păsări de companie pentru cei care au mult timp liber.

Durată de viață: peste 30 de ani
Dimensiune: medie
Nivel de zgomot: puternic
Nevoi sociale: ridicate

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Freepik

Comentarii

  1. Perusii nu au un nivel de zgomot scazut. Depinde cum definesti “scazut”.
    Eu am avut nenumarati perusi si sunt galagiosi, nu le tace ciocul cat e ziua de lunga. (La fel si agapornisii.)

    In al doilea rand, durata de viata de 10 ani, este mai mult un deziderat. Este adevarat ca in conditii optime traiesc 10 ani, dar in marea majoritate a cazurilor traiesc 2-3 ani. Pentru ca de la centrele acelea de inmultire vin cu tot felul de boli si defecte genetice datorate imbreadingului.

    Bolile la pasarile mici, perusi, canari, nimfe, agapornis, zebre, sunt aproape imposibil de diagnosticat corect.
    Apoi tratamentele sunt extrem, extrem de greu de administrat corect. Necesita foarte multa exeperienta. Spre exemplu trebuie sa administrezi antibiotic unei pasari de 30-50 de grame. Cum faci sa nu ii dai supradoza… Trebuie sa ai mare experienta.

    Asa ca, pasarile mici vin cu multe provocari.
    O asteptare realista este sa iti traiasca 2-3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *