Peste 1.800 de câini furați într-un an În Marea Britanie. Buldogii francezi, cei mai vizați de hoți

Foto: Canva Foto: Canva

În 2024, peste 1.808 de câini au fost furați în Marea Britanie, ceea ce se traduce în cinci dispariții pe zi. Deși numărul total al furturilor a scăzut comparativ cu anul precedent, anumite rase rămân preferate de hoți, arată un raport DirectLineGroup, companie de asigurări.

Cu toate că numărul total al furturilor a scăzut cu 21% față de 2023, câinii rămân o țintă ușoară pentru hoții care vând animalele pe piața neagră pentru sume impresionante.

Buldogii francezi, cei mai furați câini

Conform datelor poliției britanice, buldogii francezi sunt rasa preferată de hoți, cu 51 de cazuri raportate anul trecut. Creșterea cererii pentru această rasă, alimentată de celebrități precum Lady Gaga, care și-a pierdut câinii într-un furt similar, a dus la o explozie a prețurilor. Un buldog francez poate ajunge la peste 5.000 de lire sterline, ceea ce încurajează furturile.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai furați câini se află buldogii englezi, cu 37 de cazuri raportate, deși numărul acestora a scăzut cu 26% față de 2023.

Furturile de Rottweileri, creștere importantă

Dacă unele rase au avut o scădere a furturilor, nu același lucru se poate spune despre Rottweileri. Numărul acestora a crescut de trei ori comparativ cu anul 2023, ceea ce indică un interes tot mai mare al infractorilor pentru această rasă. În aceeași situație se află Border Collie, cu o creștere de 160% a furturilor, și Chihuahua, cu o creștere de 86%.

Legea care a mai redus numărul furturilor

În prezent, este în vigoare Legea Răpirii Animalelor de Companie („Pet Abduction Act”), adoptată în mai 2024, în Anglia și Irlanda de Nord. Aceasta pedepsește furtul de animale de companie cu până la cinci ani de închisoare și/sau o amendă. Legea pare să fi contribuit la scăderea generală a furturilor de câini.

În ciuda faptului că numărul furturilor a scăzut, 61% dintre proprietarii de câini spun că sunt îngrijorați că animalul lor ar putea fi furat. Acest lucru i-a convins să adopte diverse măsuri de siguranță, cum ar fi:

  • 49% dintre proprietari nu își lasă niciodată câinele nesupravegheat în fața magazinelor sau școlilor;
  • 45% și-au actualizat datele de contact în registrele de microcipare;
  • 44% nu își lasă niciodată câinele singur în mașină;
  • 40% se plimbă doar cu patrupedul ținut în lesă;
  • 33% își supraveghează câinele când se află în grădină;
  • 22% și-au instalat camere de supraveghere pentru a monitoriza câinii în locuință;
  • 17% folosesc dispozitive GPS pentru a urmări locația animalului.

De asemenea, mulți proprietari au devenit mai precauți în mediul online. Aproximativ 19% evită utilizarea aplicațiilor de “dog sharing”, iar un număr important alege să nu mai posteze poze cu animalele lor pe rețelele sociale sau să le publice doar cu locația ascunsă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Foto: Canva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *