Cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei din lume, CES 2025, desfășurat în Las Vegas (SUA), a adunat unele dintre cele mai neobișnuite și inovative gadgeturi. De la dispozitive care par să fie desprinse din filmele science-fiction, până la invenții care ridică întrebarea: „Avem oare cu adevărat nevoie de așa ceva?”, CES a surprins și în acest an, notează indianexpress. Ce caracteristici are câinele robot Jennie?
Câinele robot Jennie interacționează cu tine prin comenzi vocale și sunete realiste
CES (Consumer Electronics Show) este organizat anual de Consumer Technology Association din Virginia, SUA. Evenimentul atrage sute de expozanți din întreaga lume și se desfășoară de obicei în locații renumite din Las Vegas, precum The Venetian, Wynn sau Sphere Arena. Anul acesta, expoziția s-a desfășurat între 7 și 10 ianuarie, aducând în prim-plan inovații spectaculoase.
Printre cele mai ciudate și fascinante produse prezentate până acum la CES s-a numărat un câine robot creat de compania californiană Tombot. Denumit Jennie, acest petgadget a fost realizat să ofere sprijin emoțional celor care au probleme mintale sau suferă de singurătate.
Cu un design mai realist decât al multor alte animale robotice, Jennie este echipat cu senzori care îi permit să răspundă la interacțiuni precum mângâierea. Când este atins, câinele robot scoate un lătrat și dă din coadă, oferind astfel o experiență plăcută și reconfortantă utilizatorilor.
Soluție pentru persoanele care nu au posibilitatea să întrețină un animal viu
Conceptul din spatele acestei tehnologii este sprijinit de studii care arată că mângâierea unui animal de companie poate reduce semnificativ nivelul de stres și ameliora simptomele comportamentale asociate cu afecțiuni precum demența. Deși ideea de a avea un câine robotic poate părea neobișnuită, de fapt reprezintă o soluție pentru persoanele care nu au posibilitatea de a întreține un animal viu sau care au dificultăți în a se conecta cu realitatea care îi înconjoară.
Tombot a testat produsul timp de mai mulți ani, iar acum a început livrarea modelelor către consumatori. Jennie, câinele robot, este disponibil la prețul de 1.500 de dolari. În ciuda prețului destul de ridicat, acest petgadget reprezintă o inovație importantă menită să combată singurătatea și problemele emoționale.
Cățelușa Jennie răspunde la comenzi vocale și scoate sunete realiste de câine, adormind când este obosită sau când i se spune să doarmă. Utilizatorii au posibilitatea să programeze un nume pentru ea.