Pisica ta are rău de mașină? Sfaturi pentru vacanța de iarnă cu animalele de companie

sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Dacă te pregătești să pleci în vacanță de sărbători și vrei să îți iei pisica cu tine, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante. În primul rând, pisicile sunt foarte atașate de rutina lor zilnică, iar orice schimbare poate genera stres și anxietate. Acest lucru înseamnă că ar fi ideal să minimizezi călătoriile cu aceste animale, deoarece nu le place să-și schimbe mediul și mașina le poate crea disconfort, mai ales atunci când trebuie să stea în cușcă.

Călătoria cu pisica în mașină

Înainte să călătorești cu un animal de companie în mașină, în această iarnă, este esențial să acorzi atenție siguranței acestuia pe vreme rece. Temperaturile scăzute pot fi nu doar neplăcute, ci și periculoase pentru tine și pisica ta. În plus, unele pisici au rău de mașină.

În anumite situații, ar fi mai bine să-ți lași pisica acasă, în grija unui îngrijitor, la un hotel pentru animale sau la cabinetul medicului veterinar. Printre animalele care nu sunt recomandate pentru călătorii se numără:

  • animalele tinere
  • animalele vârstnice
  • animalele gravide
  • animalele bolnave.

Animalele care călătoresc cu mașina trebuie să fie curățate, îngrijite și să răspundă la comenzi de bază. De asemenea, felina ar trebui să fie politicoasă și să nu deranjeze alți pasageri.

Potrivit medicului veterinar Mariana Puiu, pisica să aibă carnetul de sănătate la zi atunci când călătorești cu ea, chiar și pe teritoriul României. Dacă pleci în vacanță, în Uniunea Europeană, este necesar și pașaportul pentru animale de companie.

De asemenea, specialista recomandă să-i faci pisicii un spațiu sigur în mașină, deoarece în cazul unui accident, un animal nesecurizat poate reprezenta un pericol major, aruncându-se și putându-se răni. Sunt indicate o cușcă și un ham. Într-o coliziune sau la frânări bruște, greutatea pisicii se poate multiplica de până la 35 de ori, ajungând chiar la 700 de kilograme!

Ce trebuie să faci dacă pisica ta are rău de mașină

În timpul călătoriei există câteva reguli de bază de urmat. Nu hrăni pisica în mers, deoarece există riscul ca aceasta să vomite. Asigură-te că a mâncat cu cel puțin trei ore înainte de plecare.

Vorbește cu pisica pe parcursul călătoriei, dar menține un ton calm și liniștitor.

În cazul unei călătorii mai lungi, oprește-te la fiecare două ore pentru a permite pisicii să se liniștească și să bea apă, dacă dorește. Este important să nu o scoți din cușcă, chiar dacă ai un ham și o lesă pentru ea, a explicat medicul veterinar Mariana Puiu pentru Pets&Cats.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *