Rețea care colecta animale exotice, destructurată în Australia / Speciile străine, ținute ca animale de companie, pot răspândi boli periculoase și destabiliza ecosistemele locale

piton minge la bronx zoo Piton minge. (Sursa foto: Wikimedia Commons / MusikAnimal)

În locuințe obișnuite din capitala statului Victoria, Melbourne, autoritățile au descoperit o rețea clandestină de colecționari specializați în animale exotice. După efectuarea unor mandate de percheziție în zona Greater Melbourne, s-a descoperit un număr fără precedent de animale exotice deținute ilegal.

„Am identificat specii care nu au mai fost detectate anterior în Victoria”, a declarat Adam Kay, directorul pentru biosecuritate al Agriculture Victoria, pentru Yahoo News.

Desființarea operațiunii, care avea legături cu alte state, a determinat autoritățile din Victoria să ofere celor care dețin animale exotice ilegal șansa de a le preda voluntar.

„Nu vom pune întrebări. Mesajul nostru este să faceți ceea ce trebuie înainte să venim noi la ușă. Dacă venim noi mai întâi, vom lua măsuri legale și vom solicita amenzi”, a adăugat Kay.

Sancțiunile pentru importul, deținerea, creșterea sau vânzarea ilegală de animale exotice sunt considerabile, ajungând până la amenzi de 95.000 de dolari.

Ce animale au fost confiscate în timpul operațiunii?

Printre animalele confiscate s-au numărat arici pigmei africani, văzuți pentru prima dată în colecțiile ilegale din Victoria. De asemenea, au fost descoperite broaște țestoase, boa constrictori, pitoni minge și pești descriși de Kay ca fiind „foarte ciudați și periculoși”.

Operațiunea a început în 2023, dar detalii suplimentare nu pot fi dezvăluite deoarece cazul nu a fost încă soluționat în instanță.

Animalele introduse ilegal în Australia, ocolind legile stricte de carantină, au potențialul de a provoca daune de miliarde de dolari sectorului agricol și de a amenința fauna sălbatică locală.

Infractorii riscă să introducă boli periculoase, cum ar fi rabia sau febra aftoasă, iar reptilele pot transmite boli fatale speciilor indigene.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Piton minge. (Sursa foto: Wikimedia Commons / MusikAnimal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *