Vedetele de la Hollywood care au ajuns în instanță pentru animalele de companie și cum e tratată problema în România

melodii, animale de companie, delilah, beatles, queen, caini, pisici Cățelușa Nova.

În aceasta vară, vedeta din „One Tree Hill”, Shantel VanSanten, și fostul său soț, actorul canadian Victor Webster, au divorțat. Deși nu au avut probleme majore în timpul procedurii de despărțire, cățelul Nova a fost cel mai disputat.

Cuplul a avut două pisici și un cățel, iar acesta din urmă, Nova, a fost motiv de scandal în instanță. Cele două pisici au ajuns în custodia fratelui actorului, iar actrița trebuie să plătească 1.500 de dolari pe an pentru întreținerea felinelor. În schimb, pentru cățelușa Nova s-a dus o luptă aprigă în instanță. Webster a primit custodia ei, iar actrița are dreptul să o viziteze regulat și să o ia în vacanță, dar nu oricum. VanSanten trebuie să furnizeze zilnic date despre locația în care se află cu Nova, despre starea ei și fotografii cu cățelușa. Pentru fiecare zi de întârziere peste timpul convenit, maximum trei săptămâni legate pe an, actrița trebuie să plătească o penalitate de 10.000 de dolari. Dacă încalcă regula de mai multe ori, dreptul la vizită îi va fi ridicat.

Avocații din SUA sau Canada invită cuplurile să includă animalele de companie în acordurile prenupțiale sau să semneze un acord specific – pup-nup.

Webster și VanSanten nu sunt primele celebrități care își dispută animalele de companie la divorț, Johnny Depp și Amber Heard, Jennifer Aniston și Justin Theroux, Cheryl Burke și Matthew Lawrence, Liam Hemsworth și Miley Cyrus, Drew Barrymore și Tom Green, Tiger Woods și Elin Nordegren, dar și Melanie Griffith și Antonio Banderas s-au luptat pentru animalele lor de companie.

Cum stau lucrurile în Europa?

Potrivit site-ului academiademediere.ro: „Un exemplu încurajator este cel din Spania, în care o inițiativă legislativă a stabilit că judecătorul va trebui să decidă în privința custodiei animalului de companie, fie el câine, pisică, pește, pasăre sau orice alt necuvântător, exact ca în cazul unui copil. Tot instanța va putea schimba, dacă va fi nevoie, condițiile de îngrijire ale animalului și va stabili cum se împart costurile pentru întreținerea lui între foștii parteneri.”

Cui îi rămâne animalul de companie, după divorț, în România?

„Chiar dacă lucrurile nu sunt, încă, la fel de clare, din perspectivă juridică, precum în Spania, și în țara noastră există posibilitatea ca animalul de companie să beneficieze de o atenție sporită iar «părinții» acestuia să stabilească custodia animăluțului exact așa cum se procedează în cazul copiilor minori”, scrie academiademediere.ro.

Foto: Instagram – therealshantel, iamvictorwebster

Cățelușa Nova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *