10 mituri despre pisici pe care ar trebui să nu le mai crezi

Ioan Radu 22 septembrie 0 comentarii 1139 vizualizări
pisica privind spre camera Sursa foto: Pexels / Krysten Merriman

Pisicile, adesea considerate creaturi misterioase și distante, sunt adesea neînțelese de companionii lor umani. Multe mituri înconjoară acești prieteni, ducând la concepții greșite și potențiale probleme atât pentru pisică, cât și pentru stăpân, transmite The Discerning Cat Blog.

O concepție greșită comună este că multe persoane cred că pisicile pot consuma lapte în siguranță. De fapt, laptele de vacă poate provoca probleme digestive la pisici din cauza intoleranței la lactoză pe care multe o au.

Un alt mit este acela că pisicile sunt animale de companie cu întreținere redusă. Deși nu necesită la fel de multă atenție zilnică ca câinii, pisicile au nevoie de îngrijire, joacă și controale veterinare periodice.

Contrar credinței populare, toarcerea nu indică întotdeauna fericire. Pisicile pot toarce și atunci când au dureri sau sunt stresate.

În plus, stereotipul conform căruia pisicile și câinii nu se înțeleg este adesea fals. Cu o introducere și un antrenament adecvate, aceste două specii pot coexista pașnic sau pot chiar forma legături foarte strânse.

Când vine vorba de hrănirea pisicilor, o dietă exclusiv pe bază de pește poate duce la probleme de sănătate. O dietă variată este esențială pentru bunăstarea unei pisici.

Un alt mit este acela că dresajul pisicilor este dificil. Cu toate acestea, cu răbdare și întărire pozitivă, pisicile pot învăța diverse comenzi.

De asemenea, lipsa de spațiu poate duce la comportamente distructive din cauza plictiselii. Pisicile au nevoie de spațiu pentru a explora și a se juca.

Credința că pisicile negre sunt ghinioniste este o altă superstiție nefondată. Aceste pisici sunt la fel de iubitoare și jucăușe ca orice altă culoare.

Pisicile au un reflex natural care le permite să se orienteze în aer. Cu toate acestea, ele nu pot ateriza întotdeauna în picioare. Acest lucru depinde de înălțimea de la care cad.

În cele din urmă, declawingul este o practică nerecomandată care poate provoca durere și disconfort semnificativ pisicilor. Este important să găsiți soluții alternative pentru a preveni zgâriatul, cum ar fi posturile de scărpinat sau antrenamentul comportamental.

Prin înțelegerea acestor mituri și concepții greșite comune, proprietarii de pisici pot oferi o îngrijire mai bună companionilor lor felini și pot asigura o relație armonioasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Sursa foto: Pexels / Krysten Merriman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *