Pisica mea nu mănâncă din cauza frigului: ce pot să fac? Sfaturi utile pentru proprietari

Camelia Petrescu 16 decembrie 1 comentarii 2636 vizualizări
sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Venirea iernii și schimbările bruște de temperatură pot afecta stilul de viață al pisicilor. Aceste mici feline iubesc căldura, așa că este posibil ca ele să refuze mâncarea sau, dimpotrivă, să mănânce mai mult când e ger afară. Acest lucru se întâmplă din cauza orelor de lumină, deoarece organismul lor este sincronizat cu ziua. Dacă pisica ta nu mănâncă din cauza frigului, trebuie să iei măsuri urgente. În caz contrar, refuzul animalului tău de companie poate duce la complicații ce-i pun în pericol viața, notează Catster.

De ce pisica nu mănâncă iarna, dar se comportă normal

Stres

La fel ca oamenii, pisicile pot suferi de stres. Totuși, motivele pentru care sunt stresate pisicile sunt diferite de ale noastre. În loc să se streseze din cauza muncii sau problemelor financiare, pisicile devin stresate din cauza unui animal de companie sau a unui bebeluș nou în casă.

Felinele nu fac față prea bine stresului, așa că vei începe să observi schimbări în comportamentul lor. Dacă pisica ta nu mănâncă prea mult, ar putea să se simtă stresată sau să aibă o stare de rău.

Vârstă

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, este posibil să observi că apetitul lor începe să scadă. Ar putea să se comporte normal în rest, dar vei observa schimbări subtile în nivelul lor de activitate. Este normal ca o pisică să mănânce puțin mai puțin pe măsură ce îmbătrânește, din cauza reducerii activității și a unui metabolism mai lent.

Totuși, înainte de a te gândi la vârstă, trebuie să excluzi durerea și problemele de sănătate ca posibile cauze ale apetitului scăzut al pisicii tale. Felinele vârstnice sunt mai predispuse să sufere de durere din cauza unor afecțiuni precum artrita sau bolile dentare, iar multe dintre ele au și alte boli cronice care pot reduce pofta de mâncare.

Probleme de sănătate

Dacă pisica ta nu se simte bine, ar putea începe să refuze mâncarea sau să mănânce mai puțin decât de obicei. Acest lucru poate fi din cauza durerii sau a greaței, care le face greu să păstreze mâncarea în stomac. Diverse probleme de sănătate pot cauza schimbări în obiceiurile alimentare ale pisicii tale, cum ar fi bolile renale și pancreatita. Orice afecțiune care provoacă congestie nazală și afectează simțul mirosului pisicii poate reduce și ea apetitul. Dacă suspectezi că schimbările de apetit ale pisicii tale sunt cauzate de o problemă de sănătate, ar trebui să o duci la veterinar.

Este destul de comun ca o pisică să nu mănânce mult, dar să se comporte normal, deoarece ele știu să își ascundă problemele de sănătate, pentru a nu părea vulnerabile. Așadar, dacă refuză să mănânce sau mănâncă mai puțin decât de obicei, acest lucru poate fi un semn că nu se simt bine și ar trebui să discuți cu veterinarul cât mai curând posibil.

sursa foto: Pixabay
sursa foto: Pixabay

Ce să faci dacă pisica nu mănâncă din cauza frigului

Atunci când o pisică nu mănâncă din cauza frigului, trebuie să găsești alternative care să o facă să se simtă confortabil pentru a-și relua ritmul de alimentație. Îți recomandăm să consulți un veterinar, care va evalua motivele acestei situații. De asemenea, poți încerca următoarele sfaturi:

Oferă hrană de calitate care să conțină calorii și nutrienți necesari pentru a menține sistemul imunitar al pisicii pe timpul zilelor reci. Este important de menționat că nevoile felinei variază în funcție de stilul său de viață.

Creează un colțișor călduros cu lumină solară sau artificială. Pisicile iubesc soarele, așa că este necesar să le permiți să se așeze într-un loc unde primesc această lumină. În caz de vreme nefavorabilă, poți folosi o lampă care iradiază atât lumină, cât și căldură, pe care pisica o va găsi plăcută.

Servește mâncarea caldă în loc de rece. Pisica va considera mai apetisantă hrana caldă. Poți amesteca puțină mâncare de casă cu granule și să o încălzești ușor. Aceasta este o opțiune excelentă pentru a stimula apetitul felinei.

Acordă mai mult timp pentru joacă. Activitatea fizică ajută la creșterea temperaturii corpului, astfel că jocurile într-o zonă caldă a casei o pot ajuta să-și recupereze temperatura corpului.

Ideea principală este ca pisica să își recupereze confortul pentru a-și relua rutina și obiceiurile alimentare. Poate fi necesar să îi pui ceva îmbrăcăminte, să o învelești în pături sau chiar să îi oferi o pernă termică, având grijă să iei măsurile de precauție necesare.

Hipotermia la pisici

În cazul pisicilor, frigul extrem poate duce la hipotermie. De aceea, este important să fii atent la eventualele semne de rigiditate, tremurături, slăbiciune sau izolare, pe lângă lipsa poftei de mâncare. În aceste cazuri, este necesar să-i oferi căldură cu o pătură și să consulți imediat un veterinar.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *