De ce pisicile reprezintă un risc pentru animalele de companie mici. Când devin toxice, iată ce trebuie să știi

Camelia Petrescu 27 decembrie 0 comentarii 3923 vizualizări
sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Pisicile și oamenii au o relație îndelungată, dar nu toți iubesc aceste feline. De exemplu, animalele mici, precum veverița zburătoare, nu sunt potrivite pentru conviețuirea cu pisica în casă. Haide să aflăm de ce, scrie Petmojo.

De ce pisicile sunt periculoase pentru animalele mici

Veverițele zburătoare sunt creaturi adorabile, cu ochi mari și o personalitate jucăușă. Multe persoane le iubesc datorită caracterului lor activ și a dorinței de a consuma zahăr. Acestea au nevoie de un mediu special, care poate fi dificil de menținut într-o casă cu alte animale. Cel mai sigur mod de a le adăposti alături de o pisică este să le oferi o cameră separată, unde felina nu are acces. De ce este necesar acest lucru?

Pisicile pot fi toxice pentru veverițele zburătoare și alte animale mici. Saliva și alte fluide ale pisicilor conțin bacterii carnivore care le ajută să digere hrana. Aceste bacterii sunt periculoase pentru planorul de zahăr, care e foarte sensibil. Dacă veverița intră în contact cu saliva, urina, fecalele sau voma pisicii, acestea îi pot fi fatale!

Pisicile sunt vânători puternici, iar saliva lor este plină de bacterii care le ajută să ucidă prada. Una dintre aceste bacterii, Pasteurella, este deosebit de dăunătoare și poate provoca moartea unui animal chiar și în absența rănilor vizibile.

După ce felina prinde prada și o ține în gură, bacteria Pasteurella rămâne pe corpul acesteia. Chiar dacă animalul reușește să scape, va muri de o moarte lentă și dureroasă din cauza infecției. Deși oamenii pot fi afectați cu această bacterie, în general, simptomele sunt mai ușor de gestionat, având în vedere că se prezintă ca o infecție de piele.

Același risc se aplică și veverițelor zburătoare sau altor animale mici de companie. Chiar dacă pisica și planorul se înțeleg și par să se joace împreună, există pericolul ca acesta să intre în contact cu litiera pisicii sau cu urme de salivă sau fecale de pe podea. Pisicile se îngrijesc constant și lasă urme de bacterii pe blana lor. Deși intențiile tale sunt bune, există un risc semnificativ ca planorul de zahăr să se infecteze.

Când o pisică prinde o pradă mică, precum un șoarece sau o pasăre, și o poartă în gură, animalul respectiv va fi expus la bacteria Pasteurella. Chiar dacă nu este rănit fizic, va muri rapid după ce intră în contact cu saliva pisicii. Simptomele acestei infecții includ vărsături, diaree, slăbiciune, tremur și dificultăți respiratorii. În cele din urmă, decesul0 survine din cauza infecției. Din păcate, veterinarul nu poate face multe pentru a salva un animal deja infectat.

În cazul în care pisica ta aduce în casă un animal mic, este important să-l duci imediat la veterinar. Câinii au aceleași bacterii periculoase în gură, iar efectele asupra animalelor mici sunt similare.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *