Animalul este speriat de artificii și petarde? Exerciții simple recomandate de un dresor care îl ajută să scape de frică

sursa foto: Pixabay sursa foto: Pixabay

În fiecare an, când vine perioada sărbătorilor, apar și o serie de probleme pe care câinii, pisicile, cât și deținătorii acestora le întâmpină. Artificiile și petardele pot crea adevărate drame chiar, de aceea este important să ne pregătim din timp pentru a trece de această perioadă dificilă. Atât câinii, cât și pisicile simt teamă, iar mulți dintre stăpâni intră în panică, pentru că nu știu cum să-și liniștească patrupedele. Ce sfaturi are un dresor de animale?

Cum să îți calmezi animalul în noaptea de Revelion: Exerciții recomandate de un dresor

Potrivit dresorului Mihai Nae, sunt cazuri în care câinii se sperie atât de tare încât își muscă și stăpânii, atunci când aceștia încearcă să îi liniștească. De asemenea, sunt câini care se pierd și alții care chiar mor din cauza sperieturii. Dacă patrupedul reacționează la zgomote puternice în general, este mai mult ca sigur că luna decembrie va fi una dificilă pentru el. Ce e de făcut?

Pregătirile, începute cu o lună înainte

Pentru a reduce cât mai mult efectele pe care zgomotul artificiilor sau pocnitorilor îl va avea asupra animalului, specialistul recomandă exerciții, care pot fi începute cu o lună înainte. Desigur, dresorul este o parte importantă a acestei acomodări, dar stăpânii pot face și ei tot felul de lucruri acasă, lucruri care se pot dovedi a fi de un real ajutor. Iată care sunt sfaturile dresorului Mihai Nae:

Muzica la boxe

Putem începe prin a-i pune câinelui nostru în boxe tot felul de zgomote care să imite petardele sau exploziile, la început, la volum mic. În acest timp îi dăm o porție ceva mai generoasă din mâncarea preferată, chiar dacă aceasta este diferită de mâncarea pe care o primește zilnic. După ce câinele a terminat de mâncat, atunci când se relaxează și ațipește, putem crește puțin volumul din boxe. Psihicul câinelui se va obișnui ușor. Apoi vom continua acest obicei, să pornim muzica, ori de câte ori vom dori să hrănim animalul. Câinele va ști că e timpul mesei și, deci, aceste zgomote vor fi chiar binevenite și așteptate de companionul nostru.

Jocul cu baloane

O altă metodă foarte eficientă ar fi jocul cu baloane. De fapt, acest exercițiu poate fi făcut numai după ce prima etapă, de mai sus, devine o normalitate. Avem nevoie de mai multe baloane, 10 sau chiar 15, în care introducem în prealabil cubulețe de carne făcută la grătar, după care le umflăm moderat.

Pentru acest exercițiu, cățelul nostru trebuie să fie ușor înfometat. Vom da drumul pe jos baloanelor și vom începe să ne jucăm. Invităm cățelul la joacă și, bineînțeles, acesta va sparge baloanele și va găsi surpriza delicioasă care apare în urma pocniturii. La primul balon spart, cel mai probabil, câinele se va speria, dar trebuie să ne asigurăm că suntem acolo să-l încurajăm, să-i arătam că nu se întâmplă nimic și să continuăm joaca. Treptat, jocul cu baloane va deveni distractiv și va obișnui câinele cu zgomotele puternice, doar că diferența o va face faptul că el însuși le va declanșa.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *