Modelul „Downing Street de România”: O primărie de sector din București a adoptat o pisică abandonată / Ce sugestii de nume pentru felină au dat internauții?

pisica-primarie Sursa foto: Protecția Animalelor Ilfov

Primăria Sectorului 1 are propria pisică. Felina „oficială” a fost prezentată în ședință, iar primarul a rugat consilierii locali și internauții să vină cu propuneri de nume. „Chief Mouser” (prinzătorul-șef de șoareci), este prima propunere în comentariile de pe internet, ca o aluzie la pisoiul Larry, de la reședința premierului britanic. Alte sugestii sunt Oreo, Fifi sau Mura.

Pisica „oficială” a Primăriei Sector 1 are trei ani și fost salvată de pe un câmp, de lângă aeroport, împreună cu cei patru pui ai ei. A ajuns la Protecția Animalelor și a fost promovată pentru adopție, însă animalele mature își găsesc cel mai greu familii.

„Cei mai mulți oameni caută pisici tinere, mici, sănătoase și pufoase. Pisica era la noi de ceva timp deja și nu o voia nimeni. La primărie s-a simțit în largul ei încă de când a ieșit din cușcă în cabinetul primarului, s-a plimbat peste tot și deja a făcut multe cuceriri. La finalul ședinței de consiliu local, primarul a prezentat-o oficial, ca fiind noul membru și în acel moment s-a schimbat starea tuturor. Erau concentrați, unii erau mai încruntați, dar din momentul în care a apărut pisica, toți s-au relaxat și au venit să o cunoască”, povestește Isabela Oprea, de la Protecția Animalelor Ilfov, pentru Pets&Cats.

Sursa foto: Protecția Animalelor Ilfov

Recent, Primăria Sectorului 1 a devenit instituție publică pet friendly, una din puținele din țară unde oricine poate merge alături de animalul de companie. „Și eu am o pisică, Roua, acasă, pe care copiii mei o îngrijesc și o drăgălesc. E responsabilitatea noastră, ca administrație, ca aceste ființe minunate să nu fie abandonate pe stradă, să avem campanii de conștientizare a grijii față de animale, de sterilizare, de educație în școală”, a declarat George Tuță, primarul Sectorului 1, într-un clip postat pe internet.

Adopția și sterilizarea sunt soluțiile pentru înmulțirea necontrolată a animalelor, spun specialiștii. În România adopția este gratuită spre deosebire de țări precum Marea Britanie sau SUA. Dacă pentru câini există legislație, la pisici sterilizarea nu este obligatorie, însă o inițiativă în acest sens a fost depusă recent la parlament.

Urmărește mai jos producțiile video ale PetsCats.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *